Om meg

Jeg heter Benedikte, 30 år gammel og opprinnelig fra Danmark. Ble lurt til Norge av kjærligheten i 2016. Her bor jeg sammen med mannen min og vår datter Alma, som kom til verden i juli 2019. Jeg bruker helst fritiden min på fjellet eller hjemme i aktivitet.

Min Diabetes

Selv fikk jeg konstatert diabetes type 1 i 2010. Jeg brukte først flex pen med Novo Rapid og Lantus langtidsvirkende, som jeg satte i låret hver kveld kl.22.00. I 2014 fikk jeg insulin pumpe og er fortsatt pumpebruker og har sensor i tillegg.

Hvorfor en blogg?

Raskt etter jeg fikk konstatert diabetes, merket jeg et stort behov for å forstå denne sykdommen ned til minste detalj og dele den viten om diabetes til mine nærmeste. Det galt også mine opplevelser og følelser forbundet med det å ha fått en kronisk sykdom. Jeg opplevde hurtig hvor meget jeg viten jeg hadde tilegnet meg og svarte gjerne på alle spørsmål, som folk lurte på. Ofte kom jeg også folk i forkjøpet og ga instrukser til hvordan de skulle takle et lavt blodsukker dersom det skulle oppstå. Jeg erfarte langsomt at denne tilgang var mere unntakelsen en reglen – at mange med diabetes forsøker å skjule og til og med skammer seg over å ha diabetes.

10 år har gått siden jeg fikk konstatert diabetes og langt om lenge har jeg tatt springet å startet en blog nettopp om dette tema. En drøm, som jeg ikke lenger vil la ligger. Det er kanskje 10 år for sent, men jeg har nu erfaring, som jeg tror kommer tilgode for alle som har lyst til å lese med. Jeg håper dere vil få glede av og bruk for innholdet på bloggen.

Ikke nøl med å ta kontakt med meg hvis der er noe du lurer på.