Diabetes

Plass til å ventilere

God fredag kjære leser.

Etter innlegget mitt i diabetes bladet, har jeg sett økende interesse for bloggen og Instagram profilen min, og du aner ikke hvor glad dette gjør meg. Jeg har startet bloggen og Instagram kontoen først og fremmest for deg og fordi jeg har et brennende ønske om at mine delinger kan inspirere, som jeg blir inspirert av mange andre der ute.

Viktig å kunne ventilere

Bloggen har for meg blitt ett sted der jeg deler mine tanker og på en måte «ventilere» og reflektere over livet med diabetes. Dette kunne jeg også ha gjort i en dagbok, men det hadde dere jo ikke fått mye glede av. Så de ting jeg skriver kommer u-redigert frem til deg. Men hvis ingen legger en kommentar, blir det ofte ved en enveis kommunikasjon. Frem til igår kveld, hadde jeg for en stun glemt hvor godt det kan føles å prate med andre om diabetes.

I går kveld, hadde vi besøk av en god gammel venn og hans forlovede. Hun har også type 1 diabetes, og har hatt det siden hun var tre år gammel. Jeg omgås generelt veldig lite med andre som har diabetes type 1, fordi ikke kjenner så mange med type 1 diabetes, men jeg vet vi er flere enn man tror. Så det å ha besøk av henne var utrolig behagelig. Selv om vi ikke kjente hverandre fra før, var der med en gang etablert en felles forståelse da vi sad og satte insulin dosis til middagen. En med penn og en med pumpe. Vi kunne sitte og prate om kurver, hvordan ulike mat typer påvirker blodsukkeret, stress og hormoner, frykt knyttet til lave blodsukre og HbA1c. Der ble sett etter blodsukker kurven, slik at der var plass til dessert og juicen ble satt på bordet da der ble satt for mye insulin til maten. Jeg bemerket av der ble lyttet fra guttene og iakttatt hvordan vi kunne tale om opplevelser og utfordringer med en innforståtthet, som er vanskelig å få med andre enn de som deler samme sykdom som deg. Vi skjønte hverandre nesten uten ord.

Og det var da jeg la meg igår, at jeg var så glad og på en måte lettet fordi jeg hadde delt en kveld med, en som forstod meg så godt, og ble bekreftet i hvor viktig det er å prate om, dele opplevelser og erfaringer med sin diabetes fordi man kan lære så meget, søke trøst og forståelse også selv om jeg har haft det i 10 år og hun i mange flere år.

Jeg ble bekreftet i at bloggen er viktig! For at kunne ventilere og for at du der ute kan dra positiv nytte av det jeg deler om livet med diabetes. Enten som perspektiv til ditt eget liv med diabetes, som pårørende eller som fagperson. Legg gjerne en kommentar, send beskjed på insta eller en mail, hvis du ønsker jeg tar opp et tema på bloggen 🙂 jeg blir bare glad for at høre fra dere der ute.

Jeg ser forresten, at diabetesforbundet linker til artikkelen min på deres instagram idag, så derfor får du også en link fra meg. Hvis ikke du har lest den kan du lese med her: artikel for diabetesforbunnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *