Diabetes

God grønn påske

God påske :O)

De siste 4 uker med mere eller mindre isolasjon til omverdenen har kunnet ses på blodsukkeret mitt 🙂 Antar det ikke bare er jeg som føler at kjøleskapet blir åpnet over gjennomsnittet mye i disse dager?

Gratis matvare

Hørte på nyhetene, at der blir kjøpt ca 47% mere godteri i butikkene i disse koronatider. Små spising av søtsaker er noe av det verste hvis man ønsker stabilt blodsukkeret, da man vil få en man hurtige økinger i blodsukkeret. Jeg blir ganske fristet til å spise oftere enn jeg pleier, når jeg er mere hjemme. Hver gang jeg spise noe som ikke er «gratis» må jeg sette insulin. Med gratis, mener jeg små mengder med mat, som ikke inneholder karbohydrater. De er «gratis», fordi jeg kan spise de uten å ta insulin, da de vil påvirke blodsukkeret mitt i liten grad. Det kan være et egg, en gulerot, eller agurk, (grønsaker eller protein), men de fleste typer mat krever allikevel insulin dersom de blir spist i større mengder.

Grønne lekkerier

Jeg prøver å være hard med ikke å ha søt saker i huset (men is har jeg et fast lager av i fryseren) slik at når jeg åpner kjøleskapet så må jeg tenke sund spising. Den siste uken har denne smoothie vært min «go to» på morgenen og de grønne vafler er en variant hvis man ønsker færre hurtige karbohydrater og mere grovhet, og funker bra som lunsj eller middag. Begge deler holder deg mett å tilpass lenge, å da trenger ihvertfall ikke jeg å tenke på mat en god stund etter det.

Grønnkålsvaffel oppskrift:

Til tre vafler trenger du:

 • 1 egg
 • 2 dl havremelk
 • 1 dl hvetemel
 • 0,5 dl grovt rugmel
 • 0,5 ts bakepulver
 • 1 neve grønnkål
 • 1 klype salt
 • 1 ss olje

Bland alle ingrediensene og rør med blender til en jevn masse. La de svelle i 20 min. Stek de i vaffeljernet med litt olje. Fyll gjerne med laks, rømme, avokado å litt sitron. Eller ost og skinke eller det du liker. Denne oppskrift er inspirert av grønne vafler på vaffeldagen.no

Smoothie med grønnkål og ananasjuice

Til to personer trenger du

 • 5 dl juice, ananas eller eple (kan fortynnes med vann)
 • 1 neve grønnkål
 • Juice fra 1/4 sitron (smak til)
 • 1/3 agurk
 • 2 cm ingefær (smak til)
 • 1 dl frosne erter

Blend det hele i blender, strø med spirulina pulver (superfood) og pynt med agurk på kanten. Ønsker du den kaldere så kan du tilføye 3 stk isbiter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *