Diabetes

Aktiviteter i isolasjon

GOD FREDAG alle dere <3 En uke har gått, og jeg har det vanskelig ved å skjønne om det er mandag, onsdag eller fredag. Dagene ligner hverandre, nå hvor verden har stoppet opp.

5 hjemmeaktiviteter

Inspirasjonen til dagens innlegg kommer fra den siste ukes aktiviteter jeg har holdt på med i de timer, som betegnes «egen tid». Alle innen for husets fire vegger, når jenta sover. Kanskje de kan inspirerer deg, dersom du har ledige minutter? Her kommer fem herlige aktiviteter, som kan skape ro og mentalt overskudd i krevende tider.

Puslespil

Jeg dro frem en gammel favoritt. Husker ikke når jeg sist har lagt puslespil, men så koselig dette er. 1000 brikker og motiv fra Ålesund. Å fokusere på små detaljer, form og farger skjerper konsentrasjonsevnen min å så ser man tydelig fremgang. Den følelse liker jeg.

Frem med strikketøyet

I påsken 2018 startet jeg og fire jenter en strikke klubb – Strikk & drikk. Jeg hadde ingen strikkeferdigheter før dette, men fellesskapet og ulik erfaring i gruppen har fått meg bitt av en strikkepinne. Denne oppskrift er fra Petiteknit.com, og heter Sunday sweater! Jeg vurderer å døpe den Korona sweateren!

Meditasjon

Meditasjon har vært en del av hverdagen min i mange år. Særlig nå finner jeg styrke hver dag ved hjelp av meditasjon. Uansett utgangspunkt kan jeg anbefale to apps Headspace.com eller Insighttimer. Her finnes der utallige gratis meditasjoner, med ulike lenge å tema. Der finnes også kurs, dersom du skulle få blod på tann. Praktisere meditasjon sittende på yogamatten, ovenpå den runde pute, tenner gjerne et lille lys. Dette er mere for å skape et ritual rundt meditasjonen, men kan gjøres hvor som helst.

Surdeibrød

Skulle det være tomt for gjær på butikshyllene, da lag din egen surdei. Der finnes utallige oppskrifter på nettet for å lage en surdeistarter. Bruk evt, Godt.no sin. Jeg elsker surdeisbrød, som har en fyldig smak og konsistens. Og holder meg lenger mett. Det krever at man holder liv i surdeien sin. Nå med dager hjemme håper jeg du finner tid til å leke litt med dette.

Storytel

Lydbøker har blitt ett hit for meg etter jeg gikk ut i barsel. Vanskelig å finne tid til å fordype seg i en fysisk bok, som nybakt mamma. Men med bøker på lydbok, da går de unna. Funker bra på trilleture, og kan kombineres perfekt med både legging av puslespill å strikking.

Dette var mine fem tips til å bruke tiden hjemme på annet enn å lese nyheter om korona. Jeg ønsker dere alle en riktig god helg. Holde avstand å hold dere sunne å friske <3

Legg gjerne enn kommentar om hva du får ut av innholdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *